Olin todella pitkään sitä mieltä, että corn dogsit ovat ällöjä. Hyi, nakki tikussa. Sitten kerran maistoin niitä Chico'sissa ja mieli muuttui. Tämän vuoden vappuna koitin tehdä toisenlaisen vappubrunssin ja paistoin munkkeja ja corn dogseja.
Tämä ohje on löydetty K-Ruoka sivustolta: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/corn-dogs
Muokkasin ohjetta gluteenittomaksi, koska miehen vehnäallergian takia meidän kaikki ruoat ovat gluteenittomia.
![]() |
Vappubrunssi 2020 |
Tarvitset:
- 1 pkt nakkeja (420g)
Taikinaan:
- 2 dl maitoa
- 1 kananmunan
- 2 dl (gluteenittomia) jauhoja
- 1½ dl maissijauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Paistoon:
- 1 l rypsi- tai rapsiöljyä
- 6 pitkää, puista varrastikkua
Ohje:
- Leikkaa puiset varrastikut saksilla puoliksi. Laita ne veteen likoamaan.
- Valmista taikina. Sekoita kulhossa maito ja kananmuna.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon ja kananmunan joukkoon, samalla sekoittaen.
- Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, se muistuttaa kakkutaikinaa eli on paksuhkoa mutta hieman valuvaa.
- Kaada taikina korkeaan lasiin lasiin tai astiaan, jossa nakkeja on helppo kastaa taikinaan.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa kattilassa 180-200 asteiseksi. Käytä kuumuuden arvioimiseen paistomittaria (itsellä ei ole paistomittaria, mutta rasva on tarpeeksi kuumaa kun nokare taikina kypsyy muutamassa minuutissa).
- Työnnä puinen varrastikku nakin sisään pitkittäin niin, että puolet tikusta jää näkyviin. Kuivaa nakit talouspaperilla.
- Pidä kiinni tikusta ja kasta nakit taikinaan yksi kerrallaan. Pyörittele, kunnes taikina peittää koko nakin. Taikinaa tulisi jäädä melko paksusti nakin pintaan.
- Uppopaista muutama nakki kerrallaan kuumassa rasvassa pari minuuttia, kunnes taikina on saanut kauniin, kullanruskean värin. Nosta kypsät corn dogsit talouspaperin päälle valumaan.
Hyvä lisuke corn dogsien kanssa on ketsuppi, sinappi, majoneesi ja salaatti. Vappuna meillä syötiin vihersalaattia, perunasalaattia ja simaa corn dogsien ja munkkien kanssa.
Corn dogsit käyvät muihinkin juhliin tai ihan vain viikonloppuun.
Muista hävittää paistorasva oikealla tavalla.
Tippi: laita tyhjään pulloon (kuten nyt tyhjään öljypulloon) suppilo ja suppiloon suodatinpaperi. Kaada rasvaa pikkuisen kerrallaan suodatinpaperiin, niin että öljy valuu pulloon ja ylimääräiset "roskat" jäävät suodatinpaperiin. Suodatetun rasvan voi käyttää uudestaan 2-3 kertaa, jos haluaa.
![]() |
Meidän corn dogsit sai erikoisia muotoja ja vähän tummempaa väriä |
Kommentit
Lähetä kommentti