Me hankittiin tässä kesän aikana AirFryer. Pitkäaikainen ajatus pääsi lopulta toteen. Ollaan saatu tehtyä hyviä ranskalaisia, kanaa, wingsejä ja pekonia. Myös tonkatsut onnistuivat AirFryerilla! Näin kesällä AirFryer on pelastus, kun helteillä uunin ja hellan ääressä heiluminen ei ole mitään herkkua.
Meillä oli perheen kesken viikonloppuna hampurilaispäivä ja tehtiin itse hampparit. Niiden kylkeen tein AirFryerilla lisukkeeksi halloumi-tikkuja. Alkuperäisen ohjeen löysin NutriU-sovelluksesta, mistä löytyy reseptejä juurikin AirFryerilla tehtäviksi.
Halloumi-tikkujen tekemiseen ei tarvita AirFryeria, vaan paisto onnistuu myös uppopaistamalla. Rasvan täytyy olla 180C asteista ja paistoaika vain muutaman minuutin, kunnes pinta on kullanruskea. Muista käyttää paksupohjaista kattilaa ja ole varovainen kuuman rasvan kanssa!
Halloumi-tikut
Tarvitset:
- 1 pkt halloumi-juustoa
- 2 dl (gluteenittomia) jauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl panko-jauhoja
- 2 tl oreganoa
- öljyä tai rypsiöljyä
- Ota kolme syvää lautasta. Laita yhdelle lautaselle jauhoja, toiselle kananmunat ja kolmannelle panko-jauhot ja oregano.
- Sekoita panko-jauhot ja oregano keskenään, riko kananmunien rakenne.
- Leikkaa halloumi-juusto 1 cm kokoisiksi siivuiksi ja leikkaa siivuista 1 cm kokoisia tikkuja. (Itse leikkasin juuston pituussuunnassa, jolloin sain monta pientä tikkua)
- Käytä juustotikut ensin jauhoissa, sitten kananmunissa ja viimeisenä panko-oreganosekoituksessa.
- Asettele juustotikut AirFryerin koriin ympyrään ja sivele vielä öljyllä. Paista tikut 200C 8 minuutin ajan. VINKKI: Tikut kannattaa paistaa kahdessa erässä, niin kaikista tulee yhtä rapeita.
Kommentit
Lähetä kommentti