Clafoutis - ihanaa ranskalaista pannukakkua

Niinä päivinä, kun poika nappaa kaupasta ison paketin nektariineja ja mietit että mitä hittoa noista nyt pitäisi tehdä? Itse ainakin tykkää syödä näitä hedelmiä silloin, kun ne ovat mahdollisimman kypsiä ja menevät seuraavana päivänä pilalle.
Vastaus: clafoutis, vanukasmainen ranskalainen pannukakku. Tässä ohjeessa käytin nektariineja, mutta myös marjat, luumut, omenat, päärynät ja aprikoosit käyvät niiden tilalla. Tämä ohje on löydetty täältä.

Ainesosat:

  • 500g nektariineja
  • 25g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3/4 dl sokeria
  • 2dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1½ dl (gluteenittomia) vehnäjauhoja
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl sokeria

Ohjeet:

  1. Puolita nektariinit ja poista kivet. Itse leikkasin ne neljään osaan (helpottaa kun yksi syöjistä on lapsi)
  2. Sulata 25g voita ja jätä jäähtymään. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kerma, maito ja voisula muna-sokerivaahdon joukkoon. Kääntele jauhot ja suola taikinaan.
  3. Voitele suorakulmainen uunivuoka (ohje sanoi 27x18cm, omani oli 18x13cm). Levitä puolet taikinasta ja hedelmistä vuokaan. Kaada loppu taikina vuokaan.
  4. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia ja levitä loput hedelmät ja sokeri pinnalle. Kokeile ensin, että pannukakun pinta on sen verran jähmettynyt, että hedelmät eivät uppoa taikina. Itselle 15 minuuttia ei riittänyt, vaan hedelmän palat alkoivat uppoamaan kuin juoksuhiekkaan. Pari minuuttia uunissa lisää, niin oli tarpeeksi jähmeää.
  5. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia. Clafoutis saa jäädä sisältä meheväksi, hieman vanukasmaiseksi. Anna sen jäähtyä haaleaksi ennen syömistä.
  6. Tarjoa sellaisenaan tai jäätelön kera.

Pehmeää herkkua


Kommentit