Ramen on aina ollut oma japanilainen lempiruokani. Kun menin ensimmäistä kertaa Japaniin, suuntasin ensimmäiseksi ramen-ravintolaan.
Ramen on japanilainen nuudeliruoka, mikä on melkein nuudelikeitto, koska lientä on niin paljon. Siitä on monia eri versioita, missä käytetään lisukkeena erilaisia proteiineja (possua, kanaa, tofua, kalaa), kasviksia, sieniä, kananmunia ja noria. Löytyy siis monia erilaisia variaatioita, mikä helpottaa tekemistä, koska yhtä ainoaa tapaa ei ole.
Itse kun teen ramenia, joko ostan haluamani raaka-aineet kaupasta tai laitan sekaan mitä kaapista löytyy.
Omassa ramen-annoksessani peruselementteinä ovat:
- nuudelit (itse käytän Santa Maria ramen-nuudeleita, mutta mikä tahansa pikanuudeli käy)
- kananmuna (pehmeäksi keitetty, n. 6 min)
- kinkkua (mitä mureampi kinkku sen parempi)
- parsakaalia
- lihaliemikuutio liemeen
Näiden lisäksi tykkään käyttää maissia, sieniä ja noria.
- Laita vesi kiehumaan. Kun se kiehuu, laita mukaan lihaliemikuutio ja varovasti kananmuna. Keitä kananmunaa 6 minuuttia (jos haluat kovemman, lisää keittoaikaa 2-4 minuuttia. Jos haluat löysemmän poista 2 minuuttia).
- Ota valmiiksi kulho ja täytä se kylmällä vedellä ja laita muutama jääpala mukaan.
- Kun kananmuna keittyy, paista kasvikset pannulla.
- Kun kananmuna on valmis, siirrä se lusikalla kylmään veteen. Laita kiehuvaan liemeen nuudelit ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa 2-3 siivua kinkkua pienimmiksi paloiksi.
- Kun nuudelit ovat kypsiä, ota kananmuna pois kulhosta ja kaada kylmä vesi pois. Kaada kulhon pohjalle hieman lientä.
- Laita nuudelit kulhoon (käytä apuna syömäpuikkoja tai haarukkaa). Asettele kinkun palaset nuudelien päälle ja kaada loppu liemi varovasti kulhoon.
- Kuori kananmuna, laita se ja kasvikset päällimmäiseksi (voit halkaista kananmunan valmiiksi ennen kuin laitat sen ramenin joukkoon tai vasta kun se on jo ramenin seassa, riippuen kananmunan kovuudesta).
- (Koristele valmis annos norilla).
Jos haluat kasvisversion, voit käyttää proteiinina tofua. Paista se pannulla kasvisten kanssa. Kasvisliemikuutio käy hyvin kasvisversioon.
Itse syön syömäpuikoilla, mutta jos niillä ei luonnistu, on haarukan käyttö täysin sallittua.
Ja käytän samaa kulhoa kananmunan jäähdyttämiseen ja syömiseen ihan vain tiskin vähentämiseksi 😅
![]() |
Inspiraation syntymiseksi, tässä unelma-annos kuva netistä. |
Kommentit
Lähetä kommentti