Isänpäiväksi halusin tehdä suklaakakun. En tiedä miksi, mutta suklaakakut mielestäni kuuluvat marraskuuhun ja syksyn pimeyteen. Ja Sacher-kakut ovat niitä kaikkein suklaisimpia kakkuja ja suklaata meidän perhe ja perheen isä rakastaa!
Sacher-kakusta tein alkoholittoman version, kostuttamalla kakun appelsiinimehun ja säilykepersikan mehun yhdistelmällä.
Alkuperäinen ohje on täältä.
Alkoholiton Sacher-kakku
Tarvitset:
Taikinaan:
- 200g tummaa leivontasuklaata
- 150g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2½ dl gluteenittomia jauhoja
- 1½ tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
- 2 rkl appelsiinimehua
- säilykepersikoiden (415g) neste
Täytteeseen:
- 1 prk aprikoosimarmeladia
- 1 tlk säilykepersikoita (415g)
Kuorrutukseen:
- 200g tummaa leivontasuklaata
- 1 dl vispikermaa
- 1 rkl voita
Ohjeet:
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (3 l) tai pinnoita vuoan reunat ja pohja leivinpaperilla. Paloittele suklaa kattilaan ja lisää voi. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, siirrä kattila levyltä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon suklaa-voiseos varovasti sekoittaen. Lisää keskenään gluteenittomat jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan, sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys grilli- tai cocktailtikulla ennen kuin otat sen pois uunista. Anna kakun jäähtyä ½ tuntia ennen kakun kumoamista.
- Leikkaa täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille.
Tarvikkeet valmiina - Leikkaa persikan viipaleet paloiksi, jotta ne on helpompi asetella täytteeksi. Kostuta pohjalevy mehuseoksella ja levitä päälle kerros marmeladia. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy, kostuta ja täytä se samoin. Kostuta päällimmäinen kakkulevy leikkauspinnaltaan ja kumoa se kakun päälle paistopuoli ylöspäin. Levitä kakun pinnalle ja reunoille ohut kerros marmeladia.
Yksi tapa asetella persikat täytteeseen. Yksi tapa myös koristella toinen kakku. - Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, paloittele suklaa kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila levyltä ja lisää voi. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada noin 1/4 osaa kuorrutusta kakun päälle. Levitä kuorrutus lastalla tai veitsellä kakun päälle ja reunoille. Anna jähmettyä 15 minuuttia jääkaapissa.
Valmis suklaakuorrute odottamassa kakun päälle pääsyä. - Levitä loppu kuorrutus kakun päälle. Jos kuorrutus on ehtinyt jähmettyä kattilassa, lämmitä sitä varovasti uudelleen. Koristele halutessasi. Jos kuorrutusta jää yli, voit käyttää sitä koristeluun, esimerkiksi kirjoittamiseen. Laita kakku jäähtymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi, jotta kirjailusuklaa jää pinnalle. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.
Koristelussa käytetty juhlasankankarin pyynnöstä strösseleitä.
Hyvää isänpäivää kaikille isille!
Kommentit
Lähetä kommentti