Nabe - sumopainijan pata suomalaisittain

Nabe on japanilainen pataruoka, mitä syödään kylminä talvipäivinä isommalla porukalla. Se on myös sumopainijoiden tankkausruoka, koska siinä on paljon proteiineja, kasviksia ja antaa paljon energiaa. Tämän takia nabea kutsutaan myös sumopainijoiden padaksi.

Naben pohjana toimii kuuma liemi, johon sekoitetaan halutut ainekset mukaan ja nabe syödään nuudelien tai höyrytetyn riisin kanssa. Idea on siinä, että pata on keskellä pöytää ja jokainen ruokailija voi ottaa oman ruokahalunsa mukaan ruokaa ja santsiannoksia. Jos itsellä on keittolevy, sitä voi pitää ruokapöydässä ja nabe pysyy kuumana koko (pidemmänkin) ruokailun ajan.

Tein itse yksinkertaisen version, missä hiilihydraattien tuojana toimi peruna, minkä syöminen oli helpompaa meidän kaksivuotiaalle. Tämä versio toimii hyvin pohjana ja siihen voi halutessaan lisätä seuraavia ainesosia:

  • kanan rintafilettä
  • sieniä
  • paksoita
  • purjoa
  • kaalia
  • tofua
  • kalaa/kalapullia
  • riisiä
  • nuudeleita
Tämä resepti toimi inspiraationa omalle versiolleni.


Nabe suomalaisittain




Tarvitset:
  • n. 1kg perunoita
  • 4 porkkanaa
  • 2-3 sipulia
  • 1 pkt possun suikaleita
  • 1,5 l vettä
  • (suolaa)
  • (pippuria)
Liemeen:
  • 0,5dl sitruuna-/appelsiinimehua
  • 0,5dl soijakastiketta
  • 1rkl sakea
  • 1-2 sentin pala tuoretta inkivääriä


    Ohjeet:
    1. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat.
    2. Kumoa possunsuikaleet pataan ja kaada vesi päälle. Anna lihojen kypsyä kiehuvassa vedessä.
    3. Kaavi päältä reikäkauhalla tai lusikalla kuoha pois.
    4. Kun lihat ovat kypsiä, kaada joukkoon perunat ja porkkanat.
    5. Kuori ja pilko inkivääri pieniksi paloiksi.
    6. Sekoita inkivääri muiden liemiainesten joukkoon ja kaada liemi pataan.
    7. Kuori ja pilko sipulit puoliksi tai neljään osaan ja lisää pataan.
    8. Anna ruoan maustua kannen alla, kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa ja/tai pippuria.
    Kannen alle maustumaan





    Ruokahetki alkakoon! Tähän versioon voi lisätä mukaan
    myös riisiä tai nuudeleita.




    Kommentit