Pojan 4-vuotiskakku osa 1

Tänä vuonna meidän vanhin täytti 4-vuotta ja hänen toiveena oli saada pizzakakku. Siitä sitten alkoi suunnittelu!

Korona-ajan takia juhlia pidettiin kahdet, koska haluttiin pitää vierasmäärä kerralla minimissään ja päiväkoti-ikäiset eivät pääsisi tartuttamaan isoisovanhempia. Ensimmäisiin juhliin tuli siis tehtyä pizzakakku.

Kakku koostui kolmesta eri tekijästä: pohjasta, täytteestä ja koristelusta. Pohjana toimi tavallinen sokerikakku, täytteenä käytin mansikkaa ja keltaisella elintarvikevärillä värjättyä kermavaahtoa (mikä toisi mieleen pizzatäytteen, juusto ja tomaatti) ja koristeena mansikkahyydykettä, kinuskikreemiä ja karkkeja.


Pizzakakku






Tarvitset:

Kakkupohja:

  • 5 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl gluteenittomia jauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • appelsiinimehua kostutukseen
Täyte:
  • 1 prk (2dl) vispikermaa
  • 1 prk (250g) maitorahkaa
  • 500g pakastemansikoita
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
Mansikkahyydyke:
  • 4 dl mansikkamehua
  • 5 liivatelehteä
  • 1-2 rkl sokeria
Kinuskikreemi:
  • 50g kinuskituorejuustoa
  • 1 dl tomusokeria
  • ½-1dl vaniljakreemijauhetta
  • (50 g voita)
Koristeeksi:
  • 1 prk (2dl) vispikermaa
  • ½ rkl sokeria
  • ½ tl vaniljasokeria
  • sienikarkkeja
  • mustia ja punaisia pantterikarkkeja
  • valkosuklaata
  • tuoreita mansikoita
Ohjeet:
  1. Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita kevyesti keskenään.
  2. Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele sivut. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 40 minuuttia.
  4. Kakun ollessa uunissa, valmista mansikkahyydyke.
  5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  6. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla, mistä mansikkamehu ei vuoda pois (itse käytin pienempää kakkuvuokaa)
  7. Ota 2 rkl mansikkamehusta talteen ja kuumenna se esim. mikrossa.
  8. Purista liivatelehdet kuivaksi ja sulata ne kuumennettuun mansikkamehuun.
  9. Sekoita liivateseos loppuun mansikkamehuun ja lisää haluamasi määrä sokeria (tarkista maku)
    Mansikkahyydyke vuoassa valmiina jääkaappiin


  10. Kaada mansikkamehu kakkuvuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi.
  11. Täytettä varten ota mansikat sulamaan. Voit halutessasi keittää niitä kattilassa, jos haluat enemmän sosemaisen täytteen (muista AINA keittää ulkomaalaiset pakastemansikat!)
  12. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää maitorahka. Lisää sokerit ja elintarvikeväri. Laita väriä sen mukaan kuinka keltaiseksi haluat vaahdon tulevan.
  13. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta pohja appelsiinimehulla, laita ensin mansikoita ja sitten kermavaahto. Nosta toinen pohjalevy päälle ja kostuta ja täytä samalla tavalla. Nosta viimeinen pohjalevy päällimmäiseksi ja kostuta myös se.
  14. Vaahdota vispikerma ja lisää sokerit. Levitä se kakun ympärille ja ohut kerros kakun päälle.
  15. Valmista kreemi. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja kreemijauhe keskenään. Jos haluat saada kreemistä tiiviimpää, lisää mukaan pehmeä voi.
  16. Kumoa hyytynyt mansikkahyydyke kakun päälle. Pursota kreemiä hyydykkeen ympärille, niin että se näyttää pizzan reunoilta.
    Mansikkahyydyke kakun päälle kumottuna


  17. Leikkaa sienikarkit saksilla puoliksi ja mustat pantterikarkit pienimmiksi paloiksi (näyttävät oliiveilta). Raasta valkosuklaa ja leikkaa mansikasta ohuita paloja (näyttävät paprikoilta).
    Karkkeja on helpompi leikata saksilla kuin veitsellä


  18. Asettele pizzatäytteet mansikkahyydykkeen päälle ja ripottele valkosuklaaraaste päälle viimeiseksi.
    Synttärikynttilät saa hyvin mansikkahyydykkeeseen kiinni

Kommentit