Kun joulu on ohi, mutta ruokaa jää vielä liikaa yli, niin mitä sille pitäisi tehdä? Itse inhoan heittää ruokaa roskiin vain sen takia, että sitä ei syö pois, ja jouluruokaan kyllästyy hyvin nopeasti (syy miksi sitä syödään vain kerran vuodessa. Tänä vuonna annoin laatikoille uuden elämän joulun jälkeen.
Ohjeet:
Tänä jouluna tein porkkanalaatikkoa ja K-ruoka ohjeella bataattilaatikkoa ensimmäistä kertaa. Bataattilaatikko oli iso menestys ja sitä ei paljoa jäänyt yli, mutta porkkanalaatikkoa ei ollut yhtä iso hitti. Päätin kokeilla yhdistää laatikot ja tehdä niistä pannukakkua. Resepti on Ahvenamaan pannukakku, missä käytetään pohjana mannapuuroa, mutta myös riisipuuro käy (mistä idea käyttää laatikoita pohjana tuli, sillä onhan porkkanalaatikossa riisipuuroa mukana). Omassa lapsuudessa tätä pannukakkua oli aina luvassa jos edellisenä päivänä oli tehty mannapuuroa.
Epäily oli itsellä aika kova, että onnistuuko pannukakku ja maistuuko se hyvältä, kun bataatti- ja porkkanalaatikoita on käytetty pohjana. Onneksi riski oli hyvä, sillä valmis tuotos maistui ihan piparkakulta ja pannukakun koostumuksen takia, tuntui kuin olisi syönyt raakaa piparkakkutaikinaa. Tässä siis hyvä idea naposteluherkuksi niille, jotka rakastavat syödä raakaa piparitaikinaa, mutta vihaavat siitä koituvaa mahakipua. Pannukakun voi syödä kerman ja hillon kanssa, mutta kyllä se menee sellaisenaankin.
Itse käytin tässä ohjeessa reilu 400g laatikoita, joten tarkkaa määrää kaikille ainesosille on vaikea sanoa. Koostumuksen seurailu on tärkeää: liian löysää; lisää jauhoja, liian paksua; lisää maitoa.
Joululaatikko-pannukakku
Tarvitset:
- 400g joululaatikoita (bataatti, porkkana, lanttu)
- 3 kananmunaa
- 1½ dl (gluteenittomia) jauhoja
- 1 dl sokeria
- 1½ tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- n. 1 dl maitoa
- voita tai margariinia voiteluun
- Sekoita laatikoiden joukkoon munat, niin että munien rakenne menee rikki. Sekoita sitten joukkoon jauhot, sokerit ja kardemumma.
- Lisää maito, jos taikina on liian paksua, sekoita. Tarkista maku ja koostumus. Lisää tarvittaessa maitoa/jauhoja tai mausteita.
- Voitele leivinpaperi voilla/margariinilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Voit halutessasi laittaa voinokareita pannukakun pinnalle.
- Paista pannukakku 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia uunin keskitasolla.
Uunista tullut tuore pannukakku |
Menee hyvin myös sellaisenaan naposteltavana |
Kommentit
Lähetä kommentti